Hoe werkt het?

DigiMaQ is een nieuwe oplossing om fysieke tijdschriften digitaal te produceren en te distribueren. De low res PDF (in combinatie met de RePub-versie) is hierbij de basis voor het document. Nog beter is een XML-document.


PDF-reading is old school. De reader van Adobe is nooit ontworpen om als mediumtype te fungeren. Onze basisvraag was: waarom bieden uitgevers hun content op deze wijze aan hun klanten aan? 

De abonnee krijgt van de uitgeverij een uitnodiging om zich aan te melden voor de app (in iOS of Android). Middels zijn abonneenummer verkrijgt hij toegang tot de applicatie en de API-koppeling met het abonnementensysteem van de uitgever zorgt ervoor, dat de abonnee slechts die edities krijgt, waar hij of zij middels zijn of haar abonnementsverleden recht op heeft.

Alle edities in de app zijn doorzoekbaar en zorgen samen met de mogelijkheid van de knipselservice voor een uniek en tailor made abonnee-archief. Geen stapels tijdschriften meer nodig om dat ene unieke recept terug te kunnen vinden.

De applicatie heeft duidelijk meerwaarde voor de abonnee. De uitgever is in staat om middels de digitale leesvorm, de aanvullende content, de extra specials en de mogelijkheid tot push-notificatie een betere levensduur van de gebruikers van de applicatie te realiseren.